Clujul, pe lista celor mai sigure destinații turistice din lume

Mai mulți operatori britanici din domeniul turismului au alcătuit o listă a celor mai sigure 10 destinații turistice din Europa pe care le recomandă clienților lor. Lista a fost publicată de ziarul Liverpool Echo. Pe această listă se află două orașe românești: Timișoara și Clujul.

Ultimii ani au adus o rearanjare a priorităților turiștilor. Ei vor să se bucure de istorie, cultură și gastronomie, însă, mai presus de toate, vor să fie în siguranță. De aceea, mai multe agenții britanice de turism au alcătuit o listă a celor mai sigure destinații turistice din Europa. Pe primul loc se află Munchenul din Germania, urmat de Zurich din Elveția și de Praga, din Cehia. Timișoara se află pe locul cinci, iar Cluj-Napoca pe locul 10. Însă această listă nu aduce doar turiști britanici, ci și turiști care vin din zone sensibile, precum Israelul, spune președintele unei asociații din domeniul turismului local, Viorel Pleșa.

Aceste recomandări sunt foarte utile, pentru că publicațiile în limba engleză sunt citite de turiști din întreaga lume, spune proprietara unei pensiuni, Annamaria Fazakas.

Pe lista celor mai sigure destinații din Europa se mai numără Zagreb din Croația, Helsinki din Finlanda, Cracovia din Polonia, Basel din Elveția, precum și Berna, de asemenea, din Elveția.

Related posts

One Thought to “Clujul, pe lista celor mai sigure destinații turistice din lume”

  1. […] Mai mulți operatori britanici din domeniul turismului au alcătuit o listă a celor mai sigure 10 destinații turistice din Europa pe care le recomandă clienților lor. Lista a fost publicată de ziarul Liverpool Echo. Pe această listă se află două orașe românești: Timișoara și Cluj-Napoca, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment