Prognoza ANM pentru vremea de Paște și de 1 Mai

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 10 aprilie – 8 mai.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 10 – 17 aprilie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă a anului în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, nord- vestice, dar și local deficitar în cele sudice. În rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 17 – 24 aprilie, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în extremitatea de sud și de sud-vest a țării, precum și la munte iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, dar și local deficitare în nord-vestul țării. În rest se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval. În săptămâna 24 aprilie – 1 mai, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sud-vestice, precum și în cele nordice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. În săptămâna 1– 8 mai mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, au precizat meteorologii.

Related posts

Leave a Comment