Clujul devine capitala naţionala a filmului

Tot mai multe evenimente de gen iau naştere la Cluj sau îşi desfăşoară o pare din proiecţii în prezenţa publicului clujean. După evenimentul de la Bucureşti, desfăşurat în perioada 2-11 octombrie unde a adunat peste 150 de invitaţi români şi străini , Festival International de Film de Animatie Anim’est vine la Cluj, pentru al treilea an consecutivÎn perioada 23 şi 25 octombrie, la Cinema Victoria, cinefilii din Cluj vor putea urmări o selecţie a unora dintre cele mai bune filme din festival: scurt metraje ale celebrului regizor nipon Hayao Miyazaki, premiate în festivaluri din lumea întreagă (Annecy-Franţa, Cannes, Berlin, Veneţia, Pusan, San Francisco), proiecţii speciale pentru copii, cele mai bune filme româneşti de animaţie ale anului şi lung metraje cult.
Srtudenţii şi publicul larg pot participa la atelierele susţinute de Guilaine Bergeret care va prezenta „ Sacrebleu productions „, o societate franceză specializată în filmul de animaţie. Va aborda diverse aspecte ale activităţii sale, precum selecţia realizatorilor, tehnicile utilizate sau finanţarea scurt metrajelor în Franţa. Guilaine Bergeret va prezenta la Cluj, în exclusivitate în Europa, filmul “L’Homme qui dort” regizat de Ines Sedan la Sacrebleu Productions.
Anim’est este organizat de Asociaţia Culturală Este’n’est şi susţinut de Ogilvy şi are ca partener local Centrul Cultural Francez

Related posts

Leave a Comment