cluj.travel: Calendarul României gustoase pe 2014

Smochine exotice de la malul Dunării, porc sănătos ca somonul, gătit în nordul aspru, răcituri din Oltenia fierbinte, virșli picanți gustați în curtea celui mai frumos castel medieval din țară, păstrăvi argintii în Bucovina, pită caldă din Banat, borș pescăresc în Deltă sau sarmale în Secuime. Acestea sunt doar câteva dintre mâncărurile pe care le propune spre degustare Calendarul Gastronomic al României, dat publicității la sfârșitul lui 2013 de Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), scrie site-ul partener cluj.travel.Calendarul include câteva dintre cele mai „gustoase” festivaluri din România și a fost realizat cu sprijinul reprezentanțelor teritoriale de promovare turistică.

Fasching, Festivalul clătitelor, Prejmer, jud. Brașov. Evenimentul, ajuns la cea de-a VIII-a ediție anul acesta, se organizează înainte de intrarea în Postul Paştelui, potrivit calendarului Bisericii Evanghelice. Este un festival inspirat de tradițiile săsești. Caravana reprezintă punctul central al petrecerii. Din alai fac parte acordeonişti, toboşari, trompetişti mascaţi şi nelipsita căruţă cu sobă în care se pregătesc clătitele. Evenimentul se încheie cu balul mascat.
Festivalul Porcului de Mangalița, Baia Mare. Este o manifestare unică la nivel naţional și internațional, pe parcursul căreia vor fi promovate gustoasele produse tradiţionale rezultate din carnea porcului de Mangaliţa. Porcul de Mangaliţa are o istorie de peste 200 de ani. Carnea sa este aproape la fel de sănătoasă ca somonul.
Festivalul Virșlilor, Castelul Corvinilor, Hunedoara. Miza evenimentului este promovarea cârnăciorilor denumiți „virșli”, un sortiment preparat din carne de capră și de oaie, specific sudului Transilvaniei. Virşli sunt produși de sute de ani după reţete neschimbate, transmise de la bunici la nepoți. Virșli de Brad și cei de Sălaș sunt printre cei mai renumiți.

Vedeți lista completă a festivalurilor și calendarul lor AICI

Related posts

Leave a Comment