Cluj-Napoca devine centrul unei aventuri multisenzoriale pe 30 mai

Pe data de 30 mai, Piața Unirii din Cluj-Napoca se va transforma în epicentrul unui eveniment spectaculos, care va îmbina muzica, arta și tehnologia într-o aventură multisenzorială de neuitat. De la ora 21:45, clujenii sunt invitați să participe la un show impresionant de lasere, proiecții video și drone, care promite să încheie o zi plină de festivități și activități cu un spectacol memorabil.

Programul zilei

Festivitățile vor debuta încă de la ora 19:30 cu un concert al îndrăgitei artiste Iuliana Beregoi, urmată la ora 20:30 de legendara trupă Cargo, care va aduce pe scenă energia rock-ului clasic. Seara va culmina cu recitalul extraordinar al Irinei Rimes, programat pentru ora 22:00, promițând o seară plină de emoții și muzică de calitate.

Parcul Central se va transforma într-un loc al bucuriei și relaxării, găzduind Festivalul de Vin, zone de concerte și activități diverse pentru întreaga familie. Aici va avea loc și Târgul Meșterilor Populari, Tabăra Nomadă, precum și o serie de ateliere interactive. Publicul se va putea delecta cu muzica Orchestrei Mediciniștilor MedStrings și a Corului UMF, începând cu ora 18:00.

Între orele 14:00 și 23:00, strada Mihail Kogălniceanu va deveni gazda Festivalului Gastronomic Internațional și a Târgului Organizațiilor de Tineret. Începând cu ora 18:00, scena va prinde viață cu reprezentațiile oferite de Școala de Muzică Music Hub, Rock Academy, Seherezada și trupa Rebel Yell (Billy Idol Tribute Band).

Piața Muzeului va vibra de muzică, în timp ce strada Potaissa va oferi evenimente de înscenare istorică, aducând la viață fragmente din trecutul orașului.

Malurile Someșului și plaja urbană vor oferi un cadru ideal pentru relaxare, invitând vizitatorii să se bucure de frumusețea naturală a orașului.

Activități pentru copii și iubitorii de lectură

Iubitorii de lectură vor fi încântați de Promenada Cărților din Parcul Central, unde vor găsi o varietate de cărți și activități dedicate. Copiii se vor putea bucura de ateliere de desen și pictură, jocuri de societate și activități creative.

Pentru cei aventuroși, Lacul Chios va oferi sesiuni gratuite de caiac, organizate de Asociația Caiac SMile, oferind o experiență unică și revigorantă.

Proiecții de filme și expoziții

Cinematografele Mărăști și Arta vor prezenta, începând cu ora 18:00, proiecții de scurtmetraje, oferind cinefililor ocazia de a descoperi noi producții cinematografice.

Între orele 10:00 și 20:00, Turnul Pompierilor va găzdui o expoziție de echipamente de intervenție folosite de pompieri în trecut, o incursiune fascinantă în istoria acestui nobil serviciu.

Începând cu ora 11:00, vor avea loc tururi ghidate în limba engleză, iar de la ora 13:00, clujenii și turiștii vor putea participa la turul „Pe urmele pașilor lui Avram Iancu”. Biblioteca Centrală Universitară va organiza tururi ghidate la orele 11:00, 13:00 și 15:00, oferind o privire detaliată asupra comorilor culturale ale orașului.

Această zi promite să aducă împreună muzica, arta, tradițiile și bucuria de a descoperi orașul într-o atmosferă vibrantă și festivă. Nu ratați ocazia de a participa la această sărbătoare multisenzorială în inima Clujului și de a crea amintiri de neuitat alături de cei dragi!

Related posts

Leave a Comment