ChatGPT poate accesa acum informații actualizate

OpenAI, creatorul ChatGPT susținut și de Microsoft, a confirmat că chatbot-ul poate naviga acum pe internet pentru a oferi utilizatorilor informații actuale. Sistemul alimentat de inteligență artificială a fost antrenat anterior doar cu date până în septembrie 2021. Ceea ce înseamnă că unii utilizatori premium vor putea să întrebe chatbotul despre problemele actuale și să acceseze știri.

OpenAI a spus că funcția va fi pusă la îndemâna tuturor utilizatorilor în curând. La începutul săptămânii, OpenAI a dezvăluit, de asemenea, că chatbot-ul va putea avea în curând conversații vocale cu utilizatorii. ChatGPT și alte sisteme similare folosesc cantități uriașe de date pentru a crea răspunsuri convingătoare, asemănătoare oamenilor. Creatorii programului se așteaptă ca ChatGPT să schimbe dramatic modul în care oamenii caută informații online.

La începutul acestui an, Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a trimis o scrisoare companiei susținute de Microsoft, solicitând informații despre modul în care abordează riscurile pentru reputația oamenilor. Ca răspuns, directorul executiv al OpenAI a spus că compania va colabora cu FTC. Au existat o serie de motive pentru care ChatGPT nu a căutat informații pe internet până în prezent: costul cu puterea de calcul este unul din ele. Fiecare interogare făcută de un utilizator costă OpenAI câțiva cenți. Mai semnificativ, însă, datele limitate au oferit o plasă de siguranță valoroasă.

Noile funcționalități ale ChatGPT evidențiază perfect dilema enormă cu care se confruntă sectorul AI. Pentru a fi cu adevărat utile, balustradele trebuie să se desprindă sau cel puțin să se slăbească, dar acest lucru face ca tehnologia să fie potențial mai periculoasă și mai deschisă pentru o utilizare greșită.

CITEȘTE ȘI:

Autorul seriei “Cântec de gheață și foc” dă în judecată dezvoltatorul aplicației ChatGPT

Noul profesor de informatică de la Harvard este un bot pentru chat

Related posts

Leave a Comment