Castelul Banffy din Răscruci, reabilitat cu bani europeni – imagini fabuloase

Una dintre cele mai frumoase reședințe nobiliare din Transilvania, Castelul Banffy din Răscruci, județul Cluj,  va fi reabilitată cu ajutorul fondurilor europene.

Consiliul Județean Cluj va aloca 5 milioane de euro pentru a reda castelului strălucirea de altădată.

Castelul Banffy din Răscruci a fost construit în secolul al XVIII-lea. Era considerat drept unul dintre cele mai spectaculoase edificii aristocratice.

Baronii din familia Banffy au amenajat un lac și o grădină în stil francez. Clădirea avea un salon de onoare care era vestit pentru frumusețea sa.

Au mai fost păstrate tavanul din lemn casetat și sobele din teracota verde, precum și puține piese de mobilier. Acestea vor fi puse din nou în valoare, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar citat de ClujInsider.ro.

În acest moment, compania Eco Garden Construct din Cluj lucrează la ecologizarea terenului de 4.5 hectare, care a fost invadat de lăstăriș.

Directorul Eco Garden Construct, Mircea Crăciun, a spus pentru Via Cluj TV, care este stadiul lucrărilor și cum urmează să fie restaurată impresionanta curte a domeniului.

Related posts

Leave a Comment