Aeroportul Internaţional Cluj va inaugura pe 26 octombrie noua pistă de 40 de milioane de euro

Cu ocazia inaugurării noii piste este programat şi un miting aerian, iar norocoşii vor fi răsplătiţi cu zboruri inaugurale gratuite. Din 26 octombrie, Aeroportul Internațional Cluj-Napoca se poate lăuda cu cea mai nouă şi modernă pistă din România.

Inaugurarea noii piste va prilejui un miting aerian, care va fi organizat pe 26 octombrie, între orele 13.00 şi 15.30. Demonstraţiile aviatice vor fi susţinute de profesionişti ai aviaţiei militare române, ai Inspectoratului General de Aviaţie al MAI şi ai Aeroclubului României. În plus, Consiliul Judeţean a anunţat că se va face o selecţie pentru zboruri inaugurale gratuite, în urma căreia vor fi desemnaţi norocoşii câştigători dintre cei care participă la un sondaj de opinie afişat pe site-ul aeroportului.
Practic, Aeroportul Internațional Cluj-Napoca se va putea lăuda cu cea mai nouă pistă de aterizare care va putea găzdui avioanele Boeing de 400 de tone. “Este o realizare deosebită pentru întreg județul Cluj şi pentru întreaga regiune, nu doar pentru Aeroportul Internațional Cluj Napoca. Noua pistă are o capacitate importantă capabilă pentru Boeing 747 400 de tone, o lăţime de 45 de metri şi distanţe operaţionale mult mai bune”, a declarat directorul aeroportului, David Ciceo.
După finalizarea noii piste, reprezentanţii aeroportului au în plan, pe termen mediu, introducerea unor noi zboruri spre destinaţii de pe alte continente. În prezent, singurele zboruri spre alte continente sunt cele care leagă Clujul de capitala Israelului, Tel Aviv, sau charterele care decolează spre ţări din nordul Africii.

Related posts

Leave a Comment