Campania prin care femeile sunt susținute să meargă la plajă, indiferent cum arată – Află despre ce țară este vorba

Ministerul Egalității din Spania a lansat o campanie pentru sezonul estival, pentru a încuraja femeile îngrijorate de cum arată corpul lor să meargă la plajă, scrie BBC.

“Vara este și a noastră”, este sloganul care însoțește posterul campaniei, în care apar cinci femei cu aspect fizic diferit. Printre ele este și una care face plajă topless, după o mastectomie.

Șefa Institutului pentru drepturile femeilor, Antonia Morillas, a spus că așteptările cu privire la aspectul fizic au afectat nu numai stima de sine a femeilor, dar le neagă și  drepturile.

Institutul, care este inițiatorul acestei campanii, a transmis că acest proiect este o încercare de a demonstra că toate persoanele au aceleași drepturi, că femeile ar trebui să se bucure de vară, oriunde și cu cine își doresc.

“Astăzi celebrăm o vară pentru toți, fără stereotipuri și violențe estetice împotriva corpului nostru”, este mesajul campaniei. “Toate corpurile sunt corpuri pentru plajă”, a spus ministrul Serviciilor Sociale, Ione Belarra.

Dar nu toată lumea a fost impresionată de campanie.

Unii s-au întrebat dacă proiectul nu ar trebui extins, ca să includă și bărbați care nu au un aspect fizic “așa numit standard”, în timp ce liderul de stânga Cayo Lara a spus că această campanie este culmea absurdului, încercând să “creeze o problemă acolo unde nu există”.

Ángela Rodríguez Pam, secretar de stat în Ministerul Egalității de Șanse, a postat pe Twitter un mesaj adresat bărbaților care se întrebau de ce ar avea nevoie femeile de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: “Bineînţeles că mergem, dar ne asumăm că ne vom atrage ura pentru că arătăm un corp care nu este standard.”

Related posts

Leave a Comment