Bursa de la New York a crescut puternic în prima şedinţă de tranzacţionare a anului

Bursa de la New York a început anul în creştere, finalizând prima şedinţă de tranzacţionare din 2012 în urcare cu aproximativ 1,5%, datorită datelor economice peste aşteptări din SUA, Germania şi China, transmite Reuters şi Mediafax.ndicele Dow Jones Industrial Average a crescut marţi cu 1,47%, iar S&P 500 a avansat cu 1,55%, în timp ce Nasdaq Composite a câştigat 1,67%.

Indicele S&P 500 a închis la cel mai ridicat nivel de la sfârşitul lunii octombrie, investirorii intrând cu optimism în noul an, pe un rulaj redus. Traderii şi analiştii rămân sceptici în privinţa stabilirii unui trend ascendent, relateaza www.romanialibera.ro.

“Au fost cifre economice bune din afara SUA, iar investitorii au bani de plasat în noul an, împingând preţurile în sus. Este un bun început, dar va trebui să aşteptăm, să vedem care va fi trendul”, comentează un analist american.

Datele privind industria manufacturieră din China, care a continuat să crească în decembrie, şi scăderea peste estimări a şomajului din Germania au generat optimism pe burse, consolidat ulterior de raportări economice din SUA – cheltuielile din sectorul construcţiilor şi activitatea industriei manufacturiere au depăşit estimările analiştilor.

Acţiunile din sectorul financiar şi industria materiilor prime, care au tras în jos bursa de la New York în 2011, au crescut puternic marţi.

Media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters indică o creştere de 6,6% în acest an pentru indicele S&P 500, care a stagnat pe ansamblul anului trecut.

Related posts

Leave a Comment