“Barbie” declanșează discuții aprinse despre patriarhat și feminism în China

Există o conștientizare tot mai mare a inegalității de gen în China, dar și o reacție socială și o represiune guvernamentală împotriva activismului asociat.

De când a fost lansat filmul satiric al regizoarei Greta Gerwig despre păpușa emblematică a lui Mattel, acesta a avut o performanță modestă, dar notabilă în China, a doua cea mai mare piață de
film din lume după SUA.

La fel ca femeile din întreaga lume, Yu Yutian vede filmul „Barbie” ca pe un test de turnesol util pentru întâlniri, conform NBC. „Dacă un bărbat este dispus să urmărească „Barbie”, înțelege jumătate din teme și crede că filmul este bun și interesant după ce a părăsit sala de cinema, atunci este un tip normal, cu valori normale și emoții stabile.” a spus Yu, în vârstă de 30 de ani, care lucrează independent în comunicarea de afaceri în Beijing, a scris pe rețeaua Weibo, echivalentul platformei X (fosta Twitter) în China.

Postarea a devenit virală pe una din rețelele de socializare

Postarea ei a fost răspândită rapid pe rețelele de socializare, cu peste 2 milioane de vizualizări. Utilizatorii de gen feminin l-au folosit ca ghid pentru a evalua părerile partenerilor lor despre feminism și patriarhat. Dar Yu a fost în curând bombardată cu insulte și blesteme, în principal venite din partea bărbaților.

Până vineri, „Barbie” a adunat încasări peste 32 de milioane de dolari în China, potrivit Maoyan, o platformă care urmărește datele de box office din China, în comparație cu peste 485 de milioane de dolari în SUA.

„Barbie” a fost foarte apreciat de Douban, versiunea Chinei a IMDb (unul din cele mai cunoscute siteuri pentru evaluarea filmelor), unde are un rating de 8,3 din 10 și 190.000 de recenzii scrise. Filmul a fost pe locul 1 pe „Lista săptămânală de filme” a site-ului timp de trei săptămâni consecutive.

CITEȘTE ȘI:

“Barbie” a depășit 377 de milioane de dolari încasări la nivel mondial după primul weekend de la lansare

Cum ar putea AI transforma viitorul criminalității

Related posts

Leave a Comment