Asociația Mario Atelier: Spectacol omagial dedicat lui Eugen Ionesco

Spectacolul “Scaunele” va avea loc pe data de 6 Mai 2023, ora 19:00, la studio Mario
Dance Atelier (pe strada Someșului, nr. 5) și reprezintă un omagiu adus lui Ionesco, inspirat de Maurice Bejart, în regia lui Cristian Nedea.

Biletele se pot achiziționa de la Cinema Florin Piersic și online, accesând acest link:
https://eventbook.ro/theater/bilete-scaunele

Asociația Mario Atelier – Coregrafie, Teatru, Muzică este un ONG înființat în 2011 de către Mario Grosu, la Cluj Napoca, cu scopul de a crea tradiție în dansul modern și contemporan din România. Asociația Mario Atelier anunță cu bucurie reluarea spectacolului “Scaunele” care a avut premiera pe scena Cercului Militar din Cluj Napoca, pe data de 8 Aprilie și care s-a bucurat de un remarcabil succes la public.

Beneficiind de o îndrumarea regizorală de excepție, prin generoasa implicare a regizorului Cristian Nedea, spectacolul este inspirat din scenariul scris de Eugen Ionesco, dar nu repetă nici un fragment din versiunea originală, fiind total diferit ca și concept și scriitură.

 

Călătoria noastră artistică cu regizorul  Cristi Nedea  a început în 2015, când am colaborat pentru
prima dată cu ocazia spectacolului Dance Emotion. Au urmat spectacole de teatru și dans, produse de asociația noastră, în regia lui Nedea: Nu te pune cu îngerii, Festivalul de magie Astralis &Take, Ianke și Cadîr, Nomad Rhythm, Cocoșatul de la Notre Dame, Othello Touch, Corporația, Juliet Love, Nichita Stănescu. Un dialog Mario Show ”Patio de Tango”, “Esmeralda”,  Gorgeous Bird și nu în ultimul rând Scaunele, a declarat Mario Grosu, președintele Asociației Mario Atelier.

Fiecare spectacol organizat de către asociație își are geneza în același gând: să transmită emoții. Fiecare artist în parte muncește încontinuu pentru ca din scaunul de spectator, lumea să vadă că job-ul său este ușor.

“M-am bucurat că am putut fi și de această data alături de Mario la punerea în scenă a spectacolului “Scaunele”. De această dată am îndrăznit să operăm câteva  schimbări importante: nu este textul original, nu avem replici, nu avem actori, este o traducere într-un dans contemporan care a surprins extrem de plăcut publicul ce a fost prezent la premieră. Este vorba deci de o schimbare profundă de relație: nu avem bătrânul și bătrâna, soțul și soția la capătul vieții, ci avem o predare de stafetă de la tată (Mario Grosu) la fiică.

Altfel spus, discutăm de predarea unui mesaj, un testament al unui creator. Care trebuie să treacă dincolo și trebuie să se asigure că rămâne ceva după el. Întrebarea este: ce rămane? După fiecare din noi de fapt, ce rămâne? Trăim prin copiii noștri, rămâne o amintire, rămâne o casă, ce rămâne?

Eminența dispare, dar ucenicul continuă lecția. Continuă să ducă moștenirea mai departe și să o aprofundeze. Pentru că așa a evoluat lumea de când e ea. Să preia ceva de la o generație la alta și asta înseamnă totuși un progres”, a precizat domnul Cristian Nedea, regizorul spectacolului.

Acțiunile Asociației Mario Atelier pentru anul în curs vor continua și cu alte spectacole de teatru/dans remarcabile, dintre care menționăm: “Karma” care va avea premiera în luna iunie, “Crazy for you” și “Steluta apei” la Cluj Napoca și de asemenea turnee în diferite orașe din țară.

Detalii suplimentare despre inițiativele Asociației Mario Atelier pot fi găsite la adresa web: www.mariodanceatelier.com.

Asociația Mario Atelier – Coregrafie, Teatru, Muzică susține valorile, încurajează artiștii să înceapă o carieră în artele spectacolului. Mario Dance Atelier este singurul ONG cultural din țară care nu percepe taxe pentru cursurile de specialitate oferite dansatorilor.

Începând din 2011 asociația a colaborat cu artiști din peste 25 de tari, având peste 30 de spectacole în premieră puse în scenă la Teatrul Național “Lucian Blaga” din Cluj. Asociatia produce și organizează spectacole de dans, teatru, muzică și magie, conceptul de punere in scenă fiind întotdeauna unic.

Related posts

Leave a Comment