Belgrad: Al doilea atac armat – Cel puțin opt persoane au fost ucise și 13 au fost rănite

l doilea atac armat, în două zile. Cel puțin opt persoane au fost ucise și 13 au fost rănite într-un oraș aflat la sud de Belgrad. Atacatorul, un tânăr de 21 de ani, a deschis focul dintr-o mașină. A fost prins ulterior de poliție.

Update: Agențiile de presă din Serbia transmit că adolescentul, în vârstă de 21 de ani, a fost în cele din urmă prins de polițiști, după 8 ore de căutări, la aproximativ 60 de km de locul atacului. Din primele informații, tânărul ar fi furat arma tatălui său, de profesie militar.

Știrea inițială:

Atacul a avut loc joi seara în mai multe sate de lângă orasul Mladenovac, la 60 km, la sud de Belgrad. Un bărbat de 21 de ani a deschis focul cu o mitralieră, dintr-o mașină aflată în mișcare, succesiv, în trei localități diferite. Șapte dintre răniți sunt în stare critică. Poliția a înconjurat o pădure în care se presupune că se ascunde atacatorul, iar zona este survolată de elicoptere și drone.

Miercuri, un elev de 13 ani a împușcat opt colegi și un agent de securitate, într-o școală primară din Belgrad, iar Serbia se află acum în trei zile de doliu național.

The Guardian observă că tragedia de miercuri a stârnit și o dezbatere despre starea generală a națiunii sârbe, după decenii de crize și conflicte ale căror consecințe au creat o stare de insecuritate și instabilitate permanentă, alături de diviziuni politice profunde.

Related posts

Leave a Comment