Antonescu: Klaus Iohannis ar putea fi premier în locul lui Ponta

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o emisiune TV, că, dacă premierul Victor Ponta nu va lua o decizie de deblocare a crizei guvernamentale luni, liberalii vor face ei următorul pas, lăsând să se înţeleagă că vor părăsi guvernarea, iar Uniunea Social Liberală se va rupe, scrie www.romanialibera.ro.În emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, Antonescu a mai spus că Klaus Iohannis va fi viitorul premier al României iar Victor Ponta va mai rămâne la Palatul Victoria „cel mult până în toamnă”.

„Mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis va ajunge premier, iar Ponta poate să se menţină la putere cel mult până în toamnă”. „Nu numai că-l văd, dar uite aşa, din emisiunea asta de aici, îi şi transmit domnului Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce e dreptul nostru şi ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe dl Klaus Iohannis vicepremier decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Evident, în locul domniei sale. Pentru că domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o săptămână, pentru două, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult să se menţină la putere până în toamnă – în cel mai bun caz pentru domnia sa – dar în condiţiile în care a rupt USL, n-are cum să mai imagineze că poate rămâne premier după toamnă, decât cu un preşedinte pe care-l pune domnia sa”, i-a transmis Antonescu lui Ponta.

Antonescu a mai spus, că nu mai are încredere în premier: „dacă Uniunea nu va rezista, dacă finalul ei se va petrece din nefericire, asta nu se va petrece pentru că am eu mai multă încredere în Victor Ponta sau invers”, a completat Antonescu.

„PSD-ul pune capăt astăzi USL-ului, o dată pentru că nu vrea un om ca Iohannis în Guvern, în al doilea timp pentru că trebuie să-i rămână timp să pornească o campanie pentru un candidat”, a declarat liderul PNL.

Related posts

Leave a Comment