Angela Merkel, vizită de rămas-bun la Vatican

Papa Francisc şi cancelarul german Angela Merkel au discutat despre schimbările climatice în cadrul vizitei de rămas bun efectuate de cancelarul german la Vatican.

Angela Merkel a salutat faptul că problema schimbărilor climatice se află în atenţia Sfântului Părinte. Papa Francisc şi-a manifestat în trecut preocupările cu privire la climă şi recent s-a alăturat celor 40 de lideri ai Bisericii pentru a trimite un apel comun către Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), programată să înceapă la Glasgow, la sfârşitul lunii.

Merkel a abordat şi problema abuzului asupra copiilor în cadrul Bisericii. Înaintea audienţei la Papa Francisc, ea a vizitat un institut al Universităţii Gregoriene Pontificale, unde s-a întâlnit cu preotul german Hans Zollner, care a fost însărcinat de Biserică cu protejarea copiilor.

Cancelarul german a fost întâmpinat cu onoruri militare la Roma de către premierul Mario Draghi. După convorbirile avute cu Mario Draghi, Angela Merkel a participat la eveniment de pace organizat la Colosseum de Comunitatea Sant’Egidio.

Related posts

Leave a Comment