Amenzi pentru localurile, din Cluj-Napoca, care serveau clienții în interior

Marți, 19.01.2021, polițiștii clujeni au acționat, pe raza municipiului Cluj-Napoca, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de protecție stabilite în vederea minimalizării riscului de infectare cu virusul COVID-19.

În urma controalelor efectuate, două dintre localurile verificate au fost amendate cu câte 10.000 de lei după ce s-a constatat că serveau clienții în interior.

“Cu ocazia controalelor efectuate, au fost identificați 2 operatori economici de pe raza municipiului Cluj-Napoca care nu respectau măsura suspendării activității (activități de tip bar) în spațiul închis, societățile deținătoare fiind sancționate fiecare cu amenda în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Acțiunea polițiștilor a avut două etape. Prima etapă s-a desfășurat în intervalul orar 19:00-20:30 și a vizat sălile de fitness și terasele deschise publicului, pe raza municipiului.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 50 de persoane și verificați 13 operatori economici.

Cea de-a doua etapă, desfășurată în intervalul orar 23:00-01:00 a consta în verificarea modului de respectare a restricțiilor de circulație a persoanelor în afara locuințelor ori a gospodăriilor, în intervalul orar legal prevăzut.

În acest context, au fost verificate, în trafic, 61 de autovehicule și legitimate peste 95 de persoane. De asemenea, au fost controlate 7 societăți comerciale privind respectarea programului de funcționare în contextul stării de alertă. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale.

Related posts

Leave a Comment