Aeroportul Cluj-Napoca s-a adaptat fără probleme la procedurile Schengen

Aeroportul Internațional Cluj-Napoca a reușit să se adapteze la procedurile Schengen fără probleme majore. Singura neplăcere pentru pasagerii care decolează de la Cluj este aceea că, timp de câteva săptămâni, trebuie să treacă prin niște containere temporare. Acestea vor fi îndepărtate în luna mai, atunci când va fi finalizat noul terminal pentru pasageri.

Traficul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca se desfășoară în condiții normale după aderarea la Spațiul Schengen. Au dispărut cozile de la punctele în care polițiștii de frontieră verificau documentele călătorilor, iar timpul petrecut de pasageri în aeroport s-a redus, în medie, cu o jumătate de oră, potrivit estimărilor conducerii aeroportului. Pasagerii sunt încântați că nu mai trebuie să treacă prin verificările Poliției de Frontieră.

Controalele Poliției de Frontieră sunt menținute pentru pasagerii care pleacă spre destinații din afara Spațiului Schengen. La Cluj, aproximativ 70 la sută dintre pasageri pleacă spre destinații Schengen. Anul trecut, aeroportul clujean a deservit 3.240.000 de pasageri, iar pentru acest an, autoritățile se așteaptă la o depășire a acestui record.

Related posts

Leave a Comment