Adrian Oros, PNL: Au crescut semnificativ sansele pentru o motiune de cenzura!

Şansele Opoziţiei de a răsturna Guvernul Dăncilă prin intermediul unei moţiuni de cenzură au crescut foarte mult, în condiţiile în care coaliţia PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor, ca urmare a trecerii mai multor parlamentari aleşi pe listele PSD la formaţiunea politică Pro România, condusă de fostul premier Victor Ponta. Deputatul PNL, Adrian Oros, vicepreşedinte la nivel naţional al principalului partid de Opoziţie, crede că, deja, putem vorbi de o fostă majoritate parlamentară. Adrian Oros este de părere că, din punct de vedere legal, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este demis, pentru că majoritatea deputaţilor prezenţi la şedinţa de azi a Camerei au adoptat o hotărâre în acest sens. Şi aceasta chiar dacă reprezentanţii PSD au încercat să împiedice adoptarea hotărârii, inclusiv prin tăierea abuzivă a accesului la microfon pentru reprezentanţii Opoziţiei.

”Actuala coaliţie de guvernare a pierdut majoritatea în Parlament, iar şansele adoptării moţiunii de cenzură prin care vrem să scăpăm România de un Guvern penibil au crescut semnificativ. Până atunci, am făcut un gest de minimă igienă morală: noi, parlamentarii din partidele democratice, l-am revocat pe Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi pe Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

 

În stilul său, domnul ”Altă întrebare” a vrut să blocheze demersul nostru şi a transformat în circ şedinţa Parlamentului. Mai mult, el a refuzat să se ridice de pe scaunul de pe care prezida nelegitim şedinţa.

 

Toate propunerile noastre au fost facute in mod regulamentar, în condiţiile în care reprezentantul fostei majorităţi, Florin Iordache, a condus şedinţa în mod nelegitim. El nu avea imputernicire din partea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, să o înlocuiască pe Carmen Moldovan. Mai mult, fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor era subiectul unei hotărâri de revocare din funcţie, deci nu putea conduce el şedinţa nici din acest punct de vedere.

 

Ruşinea de a fi fost conduşi în acest an al Centenarului de oameni politici precum Liviu Dragnea sau Florin Iordache este suficientă. Vom încerca să schimbăm acest lucru până de Crăciun şi să oferim României şansa să fie condusă de un Guvern democratic şi credibil, atât în faţa oamenilor şi a partenerilor din NATO şi din Uniunea Europeană”, a scris Adrian Oros, pe pagina sa de Facebook.

Related posts

Leave a Comment