Acțiuni de combatere a poleiului pe drumurile județene din zona de munte

În cursul zilei zilei de marți, 21 noiembrie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier dar, din cauza fenomenului de ceață și a temperaturilor apropiate de zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zonele de munte ale județului, corculația s-a desfășurat în condiții de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 20 noiembrie, s-a acţionat pe 6 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 4 utilaje și a fost folosită o cantitate însumată de 20 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineți, intervențiile specifice activității de iarnă au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și a condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe un drum județean, cu un utilaj, nefiind necesare intervenții specifice activității de iarnă în cursul nopţii şi al acestei dimineţi. De asemenea, în cadrul acestor acţiuni nu a fost necesară folosirea de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 2 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe un drum județean, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 27 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact de verificare a stării drumurilor și a condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment