Baschet masculin: U-BT Cluj vrea victoria în meciul cu Gran Canaria

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, va juca în această seară împotriva deținătoarei trofeului BKT EuroCup, echipa spaniolă Dreamland Gran Canaria. Partida va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj, de la ora 19.00. Baschetbaliștii clujeni au, până acum, șase victorii și o înfrângere.

”Din punctul nostru de vedere, nu vrem să facem un eveniment extraordinar din acest meci. Vrem să tratăm jocul ca pe oricare din această competiție, chiar dacă jucăm cu campioana, o echipă provenită din cea mai puternică ligă a Europei. Vrem să jucăm un baschet de calitate, să etalăm o apărare agresivă, în așa fel încât să facem viață grea echipei adverse la fiecare posesie. Dacă vorbim de calitățile lor, au o formație competitivă, cu foarte mulți jucători de valoare. Deși le lipsesc doi dintre oamenii de bază, au extrem de multe arme. În general, ei joacă în 12 jucători.

Majoritatea baschetbaliștilor au (n.r. – are) cel puțin 10 minute de joc, deci cu siguranță se vor baza pe o rotație lungă și mâine. Suntem pregătiți, nu avem probleme cu accidentările, chiar dacă ne-am speriat după partida de la Brașov. Toată lumea e aptă și dornică să evolueze! Evident că e cel mai greu meci, nu doar din punct de vedere al clasamentului, ci și din prisma evoluției avute de Gran Canaria. Și-au păstrat oamenii de bază și antrenorul, deci vom juca împotriva celei mai bune echipe din grupă și probabil din EuroCup. Nu ne temem de ei, suntem motivați și vrem victoria. Cu altceva nu vom fi mulțumiți! Așteptăm o sală plină și suntem extrem de mulțumiți pentru felul cum am fost susținuți până acum. Contează prezența fanilor la fiecare meci, e o motivație în plus pentru toată lumea și sunt al șaselea jucător pentru noi. Am adus nume mari aici datorită faptului că jucăm în EuroCup. Ne bucurăm că suntem aici și că putem să le oferim spectatorilor meciuri cu asemenea echipe. Suntem în a doua competiție europeană și sperăm să rămânem cât mai mult timp aici”, a declarat antrenorul principal al echipei clujene, Mihai Silvășan, pentru U-BT.ro.

Related posts

Leave a Comment