Acțiuni de combatere a poleiului pe drumurile din județ

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 17 martie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

Totuși, din cauza temperaturilor pozitive înregistrate în cursul zilei și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, există posibilitatea formării de polei, astfel că pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 16 martie 2023, s-a acţionat pe 18 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a impus intervenția pe cinci drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 210 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe 14 drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 130 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 16 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe cinci drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 134 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile situate în zona Gherla, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe 13 drumuri județene. În cadrul acestei acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 60 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe cinci drumuri județene. În cadrul acestei acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 8 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

La această oră, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment