Acțiuni de combatere a fenomenului de polei pe drumurile din județ

În cursul dimineţii zilei de joi, 30 martie 2023, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier.

Totuși, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, există posibilitatea formării de polei pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte a județului.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 29 martie 2023, s-a acţionat pe 13 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a impus intervenția pe opt drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 220 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe șapte drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 85 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 11 drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 124 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe două drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe două drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 9 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile județene situate în zona Gherla, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

La această oră, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Related posts

Leave a Comment