Absolvenţii de gimnaziu au susţinut azi a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale. S-au menţinut condiţiile speciale

Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut astăzi, 17 iunie 2020, în cadrul Evaluării Naţionale, proba scrisă la Matematică.

Reamintim faptul că, din cauza COVID-19, examenele din acest an s-au desfăşurat în condiţii speciale. Mai exact, elevii au fost supuşi unui triaj, fiind nevoiţi să treacă printr-un tunel dezinfectant, să li se ia temperatura şi să poarte masca de protecţie primită la intrarea în unitatea unde se desfăşoară examinarea. Lista nominală a acestora este afişată pe uşa fiecărei săli în care are loc examenul. În contextul măsurilor de distanţare socială, în fiecare încăpere de examinare, sunt repartizaţi maxim 10 elevi. Dacă la etapa de triere va exista vre-un candidat cu febra mai mare de 37,3, atunci familia acestuia va fi anunţată, iar elevul va fi îndrumat către medicul de familie.

Joi, 18 iunie 2020, urmează proba scrisă la Limba şi Literatura Maternă. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, urmând ca în aceeaşi zi între orele 16:00 şi 19:00, dar şi a doua zi, între orele 08:00 – 12:00, să poată fi depuse contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale.

Pentru a putea vedea rezultatele, fiecare elev va primi un cod unic, în baza căruia îşi va putea accesa online notele.

Pentru cei care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale este prevăzută o a doua sesiune a Evaluării Naţionale, programată începând cu data de 29 iunie 2020.

 

Related posts

Leave a Comment