5,1 milioane de lei luați de la cultură, culte și sport și realocați spitalelor și drumurilor

Consiliul Județean Cluj și-a rectificat bugetul propriu al județului pe anul 2020, în ultima ședință de consiliu, organizată online.

Astfel, deliberativul județean a decis anularea programului anual de finanțare nerambursabilă de la bugetul județului Cluj pentru anul 2020 și a procedurilor de finanțare nerambursabilă, pentru acțiunile culturale, tineret și socio-educaționale, sport și culte religioase și relocarea fondurilor.

Este vorba despre suma de 5.100.000 de lei, astfel disponibilizați, care au fost realocați.

3.100.000 lei vor fi alocați pentru a răspunde necesităților spitalelor din subordinea Consiliului Județean și ale sistemului de sănătate, în vederea limitării efectelor pandemiei de Coronavirus SARS-COV-2.

Totodată, plenul reunit al forului administrativ județean a hotărât și alocarea suplimentară a 2.000.000 lei pentru continuarea lucrărilor de întreținere curentă și periodică a rețelei de drumuri județene.

”Cu părere de rău anunțăm anularea programului anual dedicat cultelor, culturii, sportului și tineretului, însă necesitățile momentului ne-au forțat să luăm această decizie”, a declarat pentru ClujToday.rom vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Related posts

Leave a Comment