450 de radare nedetectabile, în România

Nu mai puţin de 450 de radare nedetectabile vor pătrunde, în acest an, în România. 150 de astfel de aparate deja au ajuns în judeţele în care s-au înregistrat cele mai multe accidente grave.Aproape 450 de radare nedetectabile de dispozitivele comercializate pe piaţa românească vor fi distribuite Poliţiei Rutiere din toată ţara. Dintre acestea, 150 au ajuns deja în judeţe în care rata accidentelor grave este ridicată, au declarat oficiali ai IGPR pentru NewsIn.
Potrivit unor oficiali ai Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în momentul de faţă, 150 de astfel de radare nedetectabile au fost distribuite în primele două luni ale acestui an, în judeţe în care rata accidentelor grave este foarte ridicată, iar până la sfârşitul lunii martie toate unităţile de Poliţie Rutieră vor fi echipate.
Noile aparate radar sunt montate pe autoturisme Dacia Logan şi sunt capabile să filmeze 60 de ore fără întreruperi. Astfel, se monitorizează orice fel de greşeală în trafic, inclusiv comportamentul poliţistului.
Echipamentele de supraveghere video a traficului sunt ultraperformante, susţin oficialii IGPR, iar în funcţie de poziţionare, nu pot fi detectate de aparatele antiradar sau sunt detectate prea târziu.
Practic, antiradarele care se găsesc pe piaţă pot detecta noile radare ale Poliţiei de la aproximativ 20 de metri, când deja este prea târziu.
Sursele mai sus citate au explicat, pentru NewsIn, că radarele sunt dotate cu telecomenzi, astfel încât poliţistul care a oprit un şofer în trafic poate acţiona pornirea camerei cu telecomanda, pentru continuarea supravegherii traficului.

Related posts

Leave a Comment