43 de ani de la lansarea primului film din seria Star Wars

În 25 mai 1977, în Statele Unite ale Americii, avea loc premiera unui film pe care mulți dintre specialiștii companiei 20th Century Fox îl considerau un dezastru. Alții îl considerau drept o ambiție nesăbuită a unui regizor excentric. Este vorba de pelicula Star Wars, regizată de George Lucas, care a reprezentat primul pas al unei serii ce a generat, până în 2008, încasări de peste 4,3 miliarde de dolari, scrie RFI în Pagina de istorie.

Star Wars este un serial care a stârnit dispute de la bun început. Regizorul George Lucas a început să lucreze la film imediat după ce a terminat pelicula American Graffiti, în 1974. Primul personaj pe care și l-a imaginat a fost Darth Vader. În anul 1975, a plecat să filmeze în Tunisia. Acolo chiar există locuințe subpământene ale unor berberi, pe care ceilalți tunisieni îi numesc troglodiți și care seamănă foarte mult cu locuințele de pe planeta închipuită botezată Tatooine.

Nu au crezut în succesul filmului

Atunci când George Lucas le-a prezentat responsabililor de la 20th Century Fox primele 20 de minute de film, reprezentanții casei de producție au fost convinși că filmul va fi un eșec de proporții.

Cu toate acestea, George Lucas a continuat să lucreze la filmul care a fost lansat în 1977. Star Wars a început, în mod neobișnuit, cu episodul numărul 4. Filmul s-a bucurat de un succes imens. A ajuns și în România comunistă, unde a izbucnit o dispută și în legătură cu traducerea titlului.

S-a impus versiunea Războiul Stelelor, deși traducerea corectă ar fi fost Războaiele Stelei

După trei ani, a urmat un nou episod, iar după alți trei ani a urmat încă unul. George Lucas a încasat atât de mulți bani din drepturile de autor care i se cuveneau, încât a fondat propria sa casă de producție, Lucasfilm. Pasionații de filme science-fiction, care văzuseră și revăzuseră trilogia compusă din episoadele cu numerele 4, 5 și 6 sperau să vadă rapid realizate și următoarele trei episoade. Însă George Lucas era dezamăgit de tehnologia cinematografică pe care o avea la dispoziție, așa că a amânat reluarea lucrului.

Citește întregul articol pe RFI.ro.

Citește și altă Pagina de istorie AICI.

Related posts

One Thought to “43 de ani de la lansarea primului film din seria Star Wars”

Leave a Comment