18 amendamente la legea bugetului depuse de parlamentarii PNL de Cluj

Deputaţii PNL Cluj, Florin Stamatian, Adrian Oros şi Sorin Moldovan, alături de senatorul Marius Nicoară au depus un număr de 18 amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2018. Amendamentele reprezintă solicitări financiare.

Parlamentarii PNL solicită fonduri pentru Centura Metropolitană, Autostrada Transilvania, Spitalul Regional de Urgenţă, Spitalul de Urgenţă Monobloc pentru Copii, pista de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”, lucrări de deviere a Someşului, Centrul Cultural Transilvania, reabilitarea Turnului Pompierilor, construcţia parkingurilor de pe străzile Mogoşoaia, Primăverii şi Păstorului, finanţarea a cel puţin 3.000 de proceduri complete de fertilizare în vitro. De asemenea, parlamentarii liberali clujeni au depus şi un amendament prin care se propune ca din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, 60% să meargă la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pe al căror teritoriu îşi desfăşoară activitatea plătitorii de impozit pe venit.

            

”Suntem preocupaţi ca toate amendamente să fie adoptate, astfel încât dezvoltarea judeţului să nu fie pusă în pericol, aşa cum, din păcate s-a întâmplat la adoptarea Legii Bugetului de Stat pentru anul 2017 când Clujul a primit fonduri mai puţine decât judeţele Teleorman, Olt sau Dolj. Nu putem să uităm faptul că judeţul Cluj a ajuns atunci Cenuşăreasa alocărilor financiare şi prin complicitatea parlamentarilor PSD-ALDE Cluj care s-au abţinut sau au votat împotriva amendamentelor parlamentarilor PNL care au vizat proiectele majore de investiţii. Îi somăm public pe parlamentarii puterii: Horia Nasra, Vasile Ilea, Cornel Itu, Cristina Burciu şi Steluţa Cătăniciu să nu saboteze şi să nu pună în pericol dezvoltarea judeţului nostru şi calitatea vieţii cetăţenilor aşa cum, din păcate face coaliţia dezastruoasă de guvernare la nivel naţional de mai bine de 1 an. De asemenea, le solicităm celor 5 parlamentari să facă publice amendamentele depuse de ei la Legea Bugetului de Stat pe anul 2018 care, suntem convinşi că vor fi susţinute de o largă majoritate din Parlamentul României. Asta pentru a vedea clujenii că ceea ce au promis în campania electorală nu sunt doar minciuni şi promisiuni fără acomerire, aşa cum am fost obişnuiţi până acum”, spun parlamentarii PNL, într-un comunicat comun de presă.

Related posts

Leave a Comment