Senatorul Viorel Badea: promite că peste o lună la Chişinău va fi deschis un centru de promovare a afacerilor româneşti


În cel mult o lună la Chişinău va fi deschis un centru de promovare a intereselor companiilor româneşti în Republica Moldova, a declarat senatorul român Viorel Badea, vicepreşedinte al comisiei pentru politică externă, relatează basarabeni.ro cu referire la agenţia Agerpres .România va deveni astfel o platformă de afaceri în Republica Moldova şi pentru companiile din Europa occidentală, el discutând cu reprezentanţii diferitor companii spaniole în acest sens, menţioneayă senatorul român.
Acelaşi centru va putea promova şi interesele companiilor moldoveneşti în UE, a mai spus Badea, menţionând că până acum România practic nu s-a implicat la nivel de business în Republica Moldova.
Senatoruk Viorel Badea a efectuat o vizită la Chişinău pe 14-15 octombrie, în cadrul căreia a discutat cu diferite oficialităţi, inclusiv preşedintele interimar al acestui stat, Mihai Ghimpu, care este şi şeful legislativului.
Badea a spus că una din principalele teme discutate a fost construirea unui parteneriat de lucru în instituţiile europene şi un prim pas a fost făcut deja în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
De asemenea, potrivit senatorului român, în prezent se poartă negocieri privind eliminarea necesităţii prezentării dovezii unui cont de cel puţin 500 de euro pentru a primi viza românească şi a anunţat că în curând vor fi finalizate discuţiile privind noua lege cu privire la cetăţenie şi speră că în scurt timp va putea fi adoptată.
Viorel Badea, care a fost ales senator în Colegiul uninominal 2, a mai spus că în curând îşi va deschide un birou europarlamentar la Chişinău.

Related posts

Leave a Comment