Ziua Internațională a Cititului Împreună, la Cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj sărbătorește în data de 1 februarie 2023 ,,Ziua Internațională a Cititului Împreună” (ZICI).

ZICI este parte a unui eveniment organizat de către Lit World, începând din anul 2010 (World Read Aloud Day), pentru a sărbători puterea lecturii cu voce tare de a crea comunități și de a împărtăși povești, dar și pentru a susține literația ca drept uman fundamental.

La nivel național, evenimentul este coordonat de grupul Citim Împreună România și se desfășoară anual, începând din anul 2017.

În acest an, ZICI are loc sub genericul: „O carte, un glas, multe urechi!”. Activitățile organizate de către Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj vor cuprinde: o întâlnire on-line cu scriitoarea Iulia Iordan, ateliere de lectură, un atelier de scriere creativă, ore de poveste, atelierul „Reading Workshop: World Read Aloud Day”.

Programul complet al evenimentelor este disponibil pe pagina web a bibliotecii www.bjc.ro, cuprinzând, totodată și activități derulate în biblioteci publice din județul Cluj.

Related posts

Leave a Comment