Ziua Armatei Române, marcată la Cluj

Cu ocazia Zilei Armatei Române, atât în municipiul Cluj-Napoca, cât și la nivelul întregului județ, au avut loc mai multe evenimente.

Astfel, la Monumentul Eroilor celui De-al Doilea Război Mondial din Cimitirul Eroilor a avut loc o ceremonie militară și religioasă, dar și depuneri de coroane de flori în memoria jertfelor și eroismului prin care oastea țării și-a îndeplinit, de-a lungul timpului, nobila misiune de apărare a unității și integrității statului român.

Evenimentul a fost organizat de Divizia 4 Infanterie „Gemina” cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și Instituției Prefectului – Județul Cluj.

Data de 25 octombrie 1944 a rămas în istoria poporului român ca o zi de împlinire națională, ziua în care cei aflați în slujba patriei au eliberat și ultimul teritoriu de sub ocupația străină, orașul Carei.

În amintirea acelui moment de mare însemnătate, de glorie a armatei țării, poporul român dedică an de an ziua de 25 octombrie cinstirii faptelor de eroism ale oștirii române, devotamentului și iubirii de patrie a eroilor care au apărat chiar și cu prețul vieții atingerea idealului de libertate.

 

Related posts

Leave a Comment