Wello lansează proiectul Body&Soul Health Education

Asociația Wello.ai lansează un proiect în valoare de peste 1.000.000 de lei, dedicat adolescenților preocupați de sănătatea lor. În esență, proiectul presupune utilizarea algoritmilor de inteligență artificială încorporați într-o aplicație cu ajutorul căreia adolescenții învață să se hrănească sănătos și să ducă un stil potrivit de viață.

Scopul proiectului, susținut de Transilvania IT Cluster, este acela de a furniza servicii de sănătate integrate, care să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Proiectul va aborda patru teme importante, centrate pe a sprijini adolescenții prin discuții deschise la întrebările pe care le au, atât prin interacțiuni offline în școli, cât și cu ajutorul unei platforme ce va fi realizată în primele luni ale proiectului.

Cele patru teme abordate sunt: sănătate mintală; nutriție și diabet, educație sexuală și prevenirea consumului de droguri. Proiectul va derula nu doar o campanie de informare, ci va căuta să ajute adolescenții în a lua decizii informate asupra trupurilor și minților lor într-o manieră interactivă. Această abordare este una inovativă, pentru că în acest moment nu există astfel de inițiative la nivelul unităților de învățământ din România. Astfel, prin proiect se pune accent pe creșterea gradului de conștientizare, creșterea capacității, dar și pe campanii educaționale.

Prin implementarea activităților din proiect, se contribuie la educarea și consilierea adolescenților dincolo de programa școlară și va avea rolul de a impacta deciziile pe care aceștia le vor lua în ceea ce privește propria persoană, devenind mai responsabili. Dintre efectele preconizate în urma implementării acestui proiect enumerăm: reducerea obezității, scăderea cazurilor de bullying, decizii informate privind igienă personală.

Proiectul are o valoare totală de 1.047.919.5 lei și se derulează pe o perioadă de 12 luni pe raza județului Cluj.

Related posts

Leave a Comment