Viitoarea taxă auto s-ar putea plăti în fiecare an – variantă pe masa Guvernului


Ministerul Mediului ia în calcul posibilitatea ca timbrul de mediu, cel care va înlocui actuala auto, să fie plătit anual. Forma finală a noii taxe se va afla miercurea viitoare, porivit rtv.net.Ministerul Mediului nu exclude posibilitatea ca timbrul de mediu care va înlocui actuala taxă de primă înmatriculare să ajungă o taxă anuală, a declarat pentru România TV ministrul Rovana Plumb. “În momentul de faţă luăm în calcul şi acest lucru, dar vom definitiva efectiv (proiectul n.red) până miercurea viitoare când vom decide care va fi varianta cu care vom intra în dezbatere publică”, a declarat Plumb întrebată fiind dacă varianta unei taxe anuale este exclusă.
Totuşi, ministrul Mediului susţine că noul timbru de mediu, în orice formă va fi el, nu va fi plătit de cei care au plătit deja vechea taxă auto. “Cei ce au plătit până acum taxa de mediu sub diverse forme nu vor mai plăti”, a spus Plumb.

În ceea ce priveşte forma pe care o va avea timbrul de mediu, ministrul Mediului afirmă că va fi o corelare dintre capacitatea cilindrică a maşinii şi emisiile de noxe, iar că valoarea acestuia va fi una “corectă”.

“Având în vedere comunicarea Comisie Europene şi nevoia de a nu mai modifica de fiecare dată aceasta taxă , vrem să plecăm de la un concept corect, astfel încât timbrul de mediu să reflecte efectiv modul în care inţeleg aplicarea principiului poluatorul plăteşte. În acest sens se lucrează pe corelarea capacităţii cilindrice cu emisiile de noxe, astfel încât să ajungem la o formulă mult mai simplă şi să avem un timbru de mediu care să fie un instrument pentru realizarea proiectelor de mediu, pe de o parte, iar pe de altă parte să atingem ţinta de reducere a emisiilor de carbon conform targeturilor stabilite de UE”, a declarat Plumb.

Related posts

Leave a Comment