ViaCluj.tv: Viaţa unui bebelus in pericol, pentru ca medicii si-au luat toti concediu

O echipa de medici din Bristol, UK, va opera la Sibiu un nou născut din Cluj care s-a născut cu o gravă malformaţie a inimii, după ce părinţii disperaţi au aflat că medicii români capabili să facă intervenţia chirurgicală sunt în concediu, anunţă ViaCluj.tv.

Băieţelul Ştefan Zoltan s-a născut la în data de 2 ianuarie la Spitalul Stanca. Potrivit deputatului USR de Cluj, Emaneul Ungureanu, părinţii copilaşului ar fi fost informaţi că cei doi medici care l-ar putea opera, unul din Cluj si celalalt din Targu Mures, sunt în concediu.

În aceste condiţii, părinţii au apelat la alte soluţii. Copilaşul lor va fi operat gratuit la Sibiu de o echipa de medici englezi.

 

Ungureanu a vorbit la Via Cluj TV despre acest caz uluitor. El a răspuns la mai multe întrebări spinoase: Poate fi adevărat că numai un singur medic de la Cluj (Manuel Chira) poate efectua astfel de intervenţii chirurgicale în condiţiile în care nu pierdem niciodată ocazia să ne lăudăm cu şcoala de medicină clujeană?

 

E posibil să nu existe o varianta de backup la un spital clujean universitar atunci când apar astfel de urgenţe de sărbătorDeputatul Emanuel Ungureanu a fost sunat de tatal lui Stefan in 4 ianuarie 2019. Imediat, a facut cazul public pe pagina sa de Facebook.

„Am vorbit cu tatăl lui Ştefan acum câteva minute pentru a face un bilanţ al modului în care s-au mobilizat de aseară medicii şi structurile de specialitate din Ministerul Sănătăţii pentru a găsi soluţii rapide şi eficiente pentru acest copil grav bolnav.

Prima soluţie şi propunere concretă de ajutor a venit de la doctorul Costache.

 

Mai exact, Ştefan poate fi operat în data de 14 ianuarie de o echipă de medici englezi din Bristol care vor opera gratuit pe cord mai mulţi copii cu grave malformaţii în Clinica Polisano din Sibiu.

 

Aş vrea să apreciez zecile de mesaje venite din partea unor părinţi care au trecut prin acelaşi necaz cu copilul lor şi au propus soluţii pragmatice şi rapide pentru salvarea lui Ştefan”, scrie Emanuel Ungureanu.

 

Vedeţi AICI o înregistrare cu povestea acestui caz incredibil.

Related posts

Leave a Comment