Vezi cum arată cel mai modern cimitir din România, situat în Cluj

Cel mai modern cimitir din România este situat în cartierul Someșeni, zona Moș Ion Roată, Cluj-Napoca. Recepția lucrărilor este deja în desfășurare, scrie Via Cluj TV.

De lucrările la partea verde a cimitirului se ocupă Eco Garden Construct. Mai exact, societatea clujeană va planta 2.115 arbori, 5.500 de arbuști și 200 de metri liniari de gard viu, pe o suprafață de peste 85.000 de metri pătrați.

“Eco Garden Construct a mai realizat amenajarea lacurilor, a sistemelor de irigații și a zonei de gazon. Valoarea totală a lucrărilor ajunge de 3 milioane lei”, a precizat administratorul societății, Mircea Crăciun.

Cimitirul se întinde pe o suprafață de 20,1 hectare. Acesta va cuprinde 5.553 morminte, 1.856 urne columbar, o capelă și spații verzi generoase, potrivit administratorului public al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Șurubaru.

Capela formată din demisol, parter și etaj, include și o sală principală de ceremonii, o cameră rece, grupuri sanitare și oficii, două vestiare, două birouri, o sală de mese cu oficiu și un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități.

Conform reprezentantului municipalității, Primăria Cluj-Napoca a urmărit ca zona să fie ușor accesibilă, fiind amenajate atât alei pietonale – pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, cât și 473 locuri de parcare pentru autoturisme și 13 locuri de parcare pentru autocare/autobuze, respectiv zone semicarosabile.

Related posts

Leave a Comment