Valul de căldură persistă și în acest început de săptămână

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 28 august 2023, noi avertismente de disconfort termic accentuat, respectiv, Coduri Portocalii și Galbene de caniculă, valabile pentru toate județele din țară.

Pentru luni, 28 august,  s-a emis o atenționare de Cod Portocaliu pentru Crișana, Banat, Maramureș, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei, dar și pentru cea mai mare parte a Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade Celsius, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Totodată, un Cod Galben este valabil pentru estul Transilvaniei, Dobrogea, nordul Munteniei și al Olteniei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa, aici, între 35 și 37 de grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 17 și 21 de grade Celsius.

De asemenea, meteorologii ANM avertizează că valul de căldură va persista și marți, în cea mai mare parte a țării.

CITEȘTE ȘI:

Temperatura oceanelor a crescut mai mult decât estimau graficele

Pompierii se luptă cu incendiile în Portugalia, după un al treilea val de căldură

Related posts

Leave a Comment