UP News: Săvădisla și Sic, în carantină – Câmpia Turzii și Feleacu intră în scenariul roșu

Situația epidemiologică din județul Cluj continuă să se agraveze. Rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a ajuns la 3,05 la mie în întregul județ. Două comune, Sic și Săvădisla, intră în carantină. De asemenea, alte două localități din județul Cluj, municipiul Câmpia Turzii și comuna Feleacu, au intrat în scenariul roșu, potrivit UPNews.ro.

Sistemul sanitar din județul Cluj este suprasolicitat, spun autoritățile. Azi, încă 338 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, după ce au fost efectuate 2.462 de teste. În total, în cele patru spitale COVID, sunt internați 461 de pacienți, dintre care 35 pe secțiile ATI. În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică a cerut ajutorul studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu. 120 de viitori medici lucrează voluntar la realizarea anchetelor epidemiologice, spune directorul Direcției de Sănătate Publică, Mihai Moisescu.

În prezent, rata incidenței infectărilor cu coronavirus este mai mare de 3 la mie în județul Cluj. În scenariul roșu se află municipiile Cluj-Napoca, Dej, Gherla și Câmpia Turzii, precum și comunele Florești, Feleacu, Câțcău, Tritenii de Jos, Sâncraiu, Sic și Săvădisla. Ultimele două sunt propuse pentru intrare în carantină.

Related posts

Leave a Comment