Unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori ai Israelului, la Cluj

Noam Zur, unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori ai Israelului va dirija un concert eveniment pe scena Filarmonicii clujene.

Noam Zur este director muzical şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Salta (Argentina).

Acesta va dirija un concert la Cluj pe data de 26 ianuarie, de la ora 19:00, pe scena Colegiului Academic. Clujenii se vor putea delecta cu două lucrări clasice excep?ionale: Simfonia nr. 104 în Re major de Joseph Haydn şi Misa în do minor, KV 427, de Wolfgang Amadeus Mozart. Solişti vor fi soprana Rodica Vică, mezzosoprana Cristina Maria Damian, tenorul Sergiu Săplăcan şi bas-baritonul Cristian Hodrea, care vor interpreta alături de Orchestra şi Corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” (pregătit de Cornel Groza).

Numit recent director muzical şi dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Salta (Argentina), Noam Zur s-a remarcat ca unul dintre cei mai talentaţi tineri dirijori ai Israelului. A studiat la Academia de Muzică din Tel Aviv şi a participat la cursuri de măiestrie, la seminarii susţinute de dirijori şi profesori ca Zubin Mehta, Jorma Panula, Ilya Musin şi Neeme Järvi.

Noam Zur a mai dirijat şi Orchestra Filarmonicii din Israel, Orchestra Filarmonicii din Stuttgart, Orchestra Radio din Ierusalim, Orchestra de Cameră din Israel, Kammerphilharmonie Frankfurt, Filarmonica din Belgrad, Opera din Israel, Operele Naţionale din Iaşi şi Bucureşti, Israel Camerata, Thüringer Symphoniker, Netania-Kibbutz Chamber Orchestra, Musikcollegium Winterthur sau Wiener Volksoper, WDR Rundfunkorchester, Philharmonie Südwestafalen, Opera de Stat din Gdansk, Württembergisches Kammerorchester Heilbronn.

 

Related posts

Leave a Comment