Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a castigat un proiect in valoare de 2,5 milioane euro pentru reabilitarea unei cladiri cu destinatie spatii didactice

 Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a semnat contractul cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru proiectul ”Reabilitare, schimbare de destinaţie din sediul administrativ în spaţii de învăţământ şi conservare monument istoric”, care vizează clădirea fostei Judecătorii Bistriţa.

Imobilul situat în municipiul Bistriţa, Piaţa Centrală nr. 29, a intrat  în administrarea UTCN pentru o perioadă de 45 de ani şi va fi reabilitat în cadrul unui proiect câştigat de universitate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară – Îmbunătaţirea Infrastructurii Educaţionale.

 

Contractul de colaboare cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV) a fost semnat marţi, 2 octombrie 2018, în prezenţa Rectorului UTCN, Prof.dr.ing. Vasile Ţopa şi Directorul  ADRNV, Marcel Ioan Boloş.

 

Clădirea, patrimoniu istoric, are o suprafaţă desfăşurată de 2777 mp iar UTCN va utiliza acest imobil ca sediu pentru desfăşurarea procesului de învăţământ superior la Extensia Universitară Bistriţa.

 

În acest context, vor fi amenajate săli de curs, laboratoare, săli de seminar şi cercuri ştiinţifice pentru pregătirea studenţilor.

 

Valoarea proiectului este de 10.094.888,49 lei. În prezent proiectul se află în faza tehnică urmând să aibă loc licitarea pentru execuţie.

Related posts

Leave a Comment