Universitatea Babeş-Bolyai va avea un masterat în domeniul informatic, în limba germană. La nivel de licenţă, companiile private vor sponsoriza încă trei ani pregătirea studenţilor

Grupul Porsche, prin divizia sa de software, MHP Company şi NTT Data vor finanţa în următorii trei ani linia germană de studiu de la Facultatea de Matematică-Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai. Acordul în acest sens a fost semnat de reprezentanţii companiilor şi de cei ai universităţii clujene. Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop, a remarcat faptul că implicarea acestor companii aduce un plus în planul pregătirii practice a studenţilor, iar prorectorul Rudolf Graf, care conduce linia germană a universităţii, este de părere că interesul mediului privat este susţinut şi de clasarea foarte bună a studiilor de informatică din Cluj în clasamentele internaţionale.

Potrivit evaluării Shanghai, Facultatea de Matematică-Informatică se numără printre cele mai bune 200 din lume, în timp ce universitatea clujeană, în ansamblu, se numără printre cele mai bune 700 de universităţi din lume. La rândul lor, reprezentanţii companiilor au remarcat implicarea şi seriozitatea studenţilor clujeni. Până în prezent, 170 de studenţi au absolvit linia germană de studii în domeniul informaticii.

 

În viitor, tot în parteneriat cu companiile private, Universitatea Babeş-Bolyai doreşte să dezvolte şi un masterat în domeniul informaticii în limba germană. Acest masterat va permite specializarea mai profundă a celor care doresc să lucreze pentru companiile de IT. În ultimii ani, Clujul a devenit cel mai important pol IT din România.

Related posts

Leave a Comment