Univers de basm în miniaturi

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în colaborare cu Fundația Casei Tradițiilor Ardelenești, invită publicul să ia parte miercuri, 10 mai 2023, de la ora 14:00, la vernisajul expoziției „Un univers de basm în miniaturi. Case de păpuși reprezentând interioare din Völgység-Hegyhát (Ungaria)”.

Evenimentul va avea loc în Palatul Reduta, sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, situat pe str. Memorandumului nr. 21.

Curatorul expoziției și creatoarea exponatelor este Ament Éva, o artistă din Ungaria care se ocupă de trei decenii de cercetarea decorului pictat tradițional caracteristic diferitelor zone etnografice și de aplicarea acestora pe piese contemporane. Ament Éva confecționează, de douăzeci de ani, și „case de păpuși”, miniaturi la o scară de 1:10, cu interioare țărănești specifice zonelor Baranyai Hegyhát – Tolnai Völgység (Ungaria). Această activitate din urmă, inspirată de anii copilăriei petrecute în satele șvăbești din zona mai sus amintită, a devenit pentru artistă o adevărată pasiune, împărțită și cu vizitatori prin intermediul expozițiilor realizate.

Expoziția va fi deschisă în perioada 10 mai – 18 iunie 2023, de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00, ultima intrare ora 17:00.

Related posts

Leave a Comment