United Business Center Tower din Cluj a fost desemnat „Green Building Project of the Year”

Clădirea de birouri clasa A United Business Center (UBC) Tower din Cluj-Napoca, dezvoltată de compania IULIUS, a fost desemnată „Green Building Project of the Year – Large Projects”.

Desemnarea a fost făcută în cadrul galei Premiilor RoGBC „Green Awards”.

Festivitatea a avut loc la Bucuresti, pe 14 decembrie 2017. Premiile au fost acordate de Asociatia Romania Green Building Council (RoGBC), în urma procesului de jurizare la care au participat arhitecti, specialisti si consultanti în domeniul dezvoltării clădirilor verzi.

Clădirea UBC Tower este situată în proximitatea Iulius Mall Cluj si are o suprafată închiriabilă de 10.000 mp, desfăsurată pe 11 niveluri, fiind inaugurată în toamna anului 2014. Imobilul este închiriat integral de către companiile Genpact si Endava.

În primăvara acestui an, UBC Tower a primit certificarea LEED® Gold conform standardului internaţional LEED 2009 New Construction and Major Renovations, din partea U.S. Green Building Council (USGBC). Procesul de certificare a cuprins atât perioada de desfăsurare a lucrărilor, cât si primii ani de functionare, necesari pentru analiza sustenabilitătii clădirii. UBC Tower a primit certificarea LEED Gold pentru implementarea unor strategii şi soluţii practice şi măsurabile, orientate către obţinerea unei performanţe sporite în: dezvoltarea sustenabilă a amplasamentului, economii la consumul de apă, eficienţa energetică, alegerea materialelor şi calitatea mediului interior. În plus, angajatii care îsi desfăsoară activitatea în spatiile de birouri din UBC Tower sunt încurajati să aleagă mijloacele de transport nepoluante, fiind prevăzute spatii de parcare a bicicletelor, precum si o zonă de dusuri si vestiare, în subsolul clădirii.

Sistemul de rating LEED, elaborat de USGBC, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor.


Related posts

Leave a Comment