Unioniştii vor să strângă un milion de semnături pentru Unirea României cu Republica Moldova

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” va fi lansată mâine în judeţul Cluj. Organizatorii vor să strângă un milion de semnături în favoarea Unirii României cu Republica Moldova. De asemenea, toţi românii, de pe ambele maluri ale Prutului, sunt invitaţi să participe la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire în cetatea din Alba Iulia, pe 1 decembrie, iniţiativă a Alianţei pentru Centenar şi a primarilor din judeţul Alba.

„Transilvania cunoaşte foarte bine zbuciumul istoriei, dar şi valoarea inestimabilă a conştiinţei naţionale manifestate în momente cruciale. Acum, la 100 de ani de la Marea Unire, îi îndemnăm pe clujeni să se arate vrednici de sacrificiul înaintaşilor şi să salveze Anul Centenar, alături de fraţii din Muntenia, Oltenia, din Moldova, Bucovina, Maramureş, şi Dobrogea, prin promovarea singurului proiect viabil pentru ţară: reîntregirea naţională. La Alba Iulia vom merge zeci de mii de oameni, din toate colţurile ţării, din Ungheni până la Deva, eveniment istoric de la care clujenii nu pot lipsi”, declară preşedintele Acţiunii 2012, George Simion.

 

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se desfăşoară în toată România, Republica Moldova şi în Diaspora. Scopul campaniei este de a aduna 1 milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituţiei prin introducerea unui preambul în care va fi menţionată ideea de reîntregire naţională. De asemenea, aceştia îşi pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, deschis până la sfârşitul lunii decembrie.

Related posts

Leave a Comment