Unele dintre cele mai frumoase jocuri tradiționale românești, puse în scenă, la Cluj-Napoca

Unele dintre cele mai frumoase jocuri tradiționale românești vor fi puse în scenă vineri, 6 mai 2023, în cadrul evenimentului „Spectacolul generațiilor”.

Aflată la a IV-a ediție, manifestarea este organizată de Școala de jocuri tradiționale românești „Camelia și Neluțu Motoc”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Spectacolul va debuta la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Vor evolua cursanți, copii și adulți, din cadrul acestei școli, acompaniați de mai multe grupuri instrumentale tradiționale: „Taraful din Valea Largă”, primaș Vasile Rizea – Șandorică, „Taraful din Mociu”, primaș Țuli Carol -Stângaciu și „Taraful Ardealul din Gherla”, primaș Emil Mihaiu – Emiluț. În scenă vor fi prezenți și membrii Ansamblului Folcloric „Doina” din cadrul Asociației „Tradiții” din Cluj-Napoca.

Accesul se face pe bază de bilete!

De zeci de ani în slujba jocului tradiţional românesc, coregrafii Camelia şi Ion Motoc formează generaţii de jucăuși, care să ducă mai departe frumuseţea şi măreţia folclorului coregrafic.

Au înființat de multă vreme la Cluj-Napoca o școală de joc tradițional românesc, care le poartă numele. Aici, pe lângă elevi și studenți, urmează cursuri de joc tradițional oameni cu studii superioare, profesori universitari, medici, ingineri, avocați, dar și oameni simpli, care au căutat de mulți ani posibilitatea de a învăța să joace.

Trofee și premii importante la festivaluri din țară și străinătate, sute de spectacole pe importante scene ale ţării, numeroase apariţii TV şi multe turnee în străinătate, încununează munca celor doi valoroși profesori coregrafi.

Related posts

Leave a Comment