Unde schiem în județul Cluj

Clujenii pasionați de schi nu mai trebuie să meargă în Carpații Meridionali sau în Alpi pentru a-și satisface dorința de a practica sporturile de iarnă. Datorită răcirii vremii, au fost redeschise pârtiile de schi din stațiunile din Munții Apuseni. Pe domeniul schiabil din Mărișel au fost puse în funcțiune trei pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate. Este vorba de cel mai nou domeniu schiabil din județul Cluj. Mulți dintre turiști își vor petrece acolo ultimele zile de vacanță, la zecile de pensiuni care au fost construite în ultimii ani.

Un alt domeniu schiabil apreciat este cel de la Buscat, de pe teritoriul comunei Băișoara. Și acest domeniu schiabil are trei pârtii, cu grade diferite de dificultate. Pentru că pe acest domeniu se află mulți instructori de schi, foarte mulți copii iau lecții la fața locului.

Tot pe teritoriul comunei Băișoara, la o distanță foarte mică de Buscat, se află domeniul schiabil Muntele Băișorii. Este vorba de cea mai veche pârtie de schi din județul Cluj. Ea atrage mulți copii, mai ales că în Muntele Băișorii se află și o tabără a Palatului Copiilor.

Acum, clujenii așteaptă și redeschiderea pârtiei de schi de pe Feleacu. Speranțele lor se leagă mai ales de zăpada artificială. 

Related posts

Leave a Comment