37 de milioane de euro pentru Academia de Muzică Gheorghe Dima

Guvernul a aprobat un plan de investiții care totalizează 37 de milioane de euro și care vizează crearea unui nou campus pentru Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj. În prezent, aceasta este singura instituție de învățământ superior de stat din România care nu dispune de clădiri proprii. Academia de Muzică Gheorghe Dima funcționează în clădirea vechii Academii Teologice Greco-Catolice, înființată la Cluj de către Fericitul Iuliu Hossu.

Banii vor fi folosiți pentru ridica un campus pentru Academia de Muzică. Instituția a primit în folosință scheletul clădirii abandonate dintre Mănăștur și Florești, din zona Colina, unde ar fi trebuit să fie ridicat un spital de urgență. Lucrările la acea clădire au început în anul 1995, însă au fost oprite din cauza unor deficiențe de proiectare care o făceau nepotrivită pentru spital.

Noul campus al Academiei de Muzică va include spații administrative și educative, o sală de concerte care va avea 835 de locuri, deci dimensiuni comparabile cu cele ale Operei Naționale Române și Operei Maghiare, o sală de orgă cu peste 200 de locuri, spații pentru repetiții și pentru studiu individual, precum și un cămin și o sală de sport. Instituția va avea la dispoziție o suprafață mai mare de 20.000 de metri pătrați. Clădirea abandonată va fi refăcută și extinsă, pentru a corespunde nevoilor Academiei de Muzică Gheorghe Dima. Potrivit actului aprobat de Guvern, lucrările la noul campus ar urma să dureze 24 de luni. În perioada următoare vor avea loc procedurile de achiziție publică pentru realizarea efectivă a campusului.

Related posts

One Thought to “37 de milioane de euro pentru Academia de Muzică Gheorghe Dima”

  1. […] Noul campus al Academiei de Muzică va include spații administrative și educative, o sală de concerte care va avea 835 de locuri, deci dimensiuni comparabile cu cele ale Operei Naționale Române și Operei Maghiare, o sală de orgă cu peste 200 de locuri, spații pentru repetiții și pentru studiu individual, precum și un cămin și o sală de sport. Instituția va avea la dispoziție o suprafață mai mare de 20.000 de metri pătrați. Clădirea abandonată va fi refăcută și extinsă, pentru a corespunde nevoilor Academiei de Muzică Gheorghe Dima. Potrivit actului aprobat de Guvern, lucrările la noul campus ar urma să dureze 24 de luni. În perioada următoare vor avea loc procedurile de achiziție publică pentru realizarea efectivă a campusului, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment