Un scafandru a găsit o sabie cruciată veche de 900 de ani în Israel

O sabie, despre care se crede că ar fi aparţinut unui cavaler cruciat acum 900 de ani, a fost găsită de un scafandru amator în nordul coastei Israelului

Lama de un metru lungime a fost descoperită de Shlomi Katzin şi predată autorităţilor. Se crede că sabia, pe care s-au depus organisme marine, a apărut după mişcarea nisipurilor din cauza curenţilor marini. Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi a anunţat că după ce va fi curaţată şi analizată, sabia va fi expusă public. „Sabia, care s-a păstrat perfect, este o descoperire frumoasă şi rară şi ar fi aparţinut unui cavaler cruciat”, a spus Nir Distelfeld, inspector al Unităţii de Prevenire a Jafurilor . „Este interesant să găseşti un astfel de obiect personal, care să te trimită cu 900 de ani în urmă, într-o altă epocă, cu cavaleri, armură şi săbii”.

Coasta Carmelului, unde a fost găsită sabia, a oferit adăpost navelor în timpul furtunilor de-a lungul secolelor de activitate comercială, a spus Kobi Sharvit, care conduce Marine Archaeology Unit de la IAA. „Aceste activităţi au atras navele comerciale de-a lungul veacurilor, lăsând în urmă bogate descoperiri arheologice”, a adăugat el.  Cruciaţii au luptat într-o serie de războaie cunoscute drept Cruciade, care au fost sancţionate de Biserica Romano-Catolică în perioada medievală. Cele mai cunoscute dintre cruciade au fost campaniile din estul Mediteranei, menite să recupereze Ţara Sfântă de sub stăpânirea musulmană.

Related posts

Leave a Comment