Pandemia mută Swimathonul pe uscat

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate susținerii organizațiilor neguvernamentale, Swimathon, se mută pe uscat. De această dată, cei care vor să susțină asociațiile și fundațiile implicate în comunitate sunt provocați să facă mișcare în aer liber, în loc să adune ture de bazin de înot, ca înainte de pandemie. Evenimentul este organizat de Fundația Comunitară Cluj, iar beneficiarii fondurilor pot fi nouă organizații neguvernamentale active în perioada pandemiei.

De la declanșarea pandemiei, foarte multe organizații neguvernamentale au decis să se implice mai mult în comunitate pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. Așa ar fi Serviciul de Ajutor Maltez, Prison Fellowship, Little People sau Beard Brothers. Uneori, sprijinul acestor organizații a fost decisiv pentru comunitate. Însă, chiar dacă activitatea multor fundații și asociații se bazează pe voluntariat, totuși, ele au nevoie și de sprijin financiar. În acest context, clujenii sunt invitați să participe la Swimathon, un eveniment dedicat strângerii de fonduri destinate susținerii acestor organizații. Înainte de pandemie, Swimathonul presupunea formarea de echipe de înotători care strângeau ture de bazin de înot, iar companiile care sponsorizau evenimentul donau bani organizațiilor neguvernamentale în funcție de numărul de ture. Acum, evenimentul nu mai poate fi organizat în forma sa clasică, astfel că, în prezent, clujenii sunt așteptați să facă mișcare în aer liber și să susțină acest eveniment. Clujenii pot dona câte 100 de lei pe platforma evenimentului, spune una dintre organizatoare, Elena Nicolae, prezentă la Via Cluj TV.

Acest eveniment este o expresie a solidarității, spune o altă organizatoare, Timea Grunzo, de la Fundația Comunitară Cluj.

În acest an, beneficiarii Swimathonului sunt nouă organizații neguvernamentale din Cluj.

Related posts

Leave a Comment