Un milion şi jumătate de euro plăteşte statul român dobândă şi comision pentru banii împrumutaţi de Ministerul Justiţiei


Informaţia a fost furnizată de Ministerul Finanţelor Publice, care a făcut un calcul al tuturor dobânzilor plătite până în prezent în acest program.Un milion şi jumătate de euro. Atât plăteşte statul român dobândă şi comision pentru banii împrumutaţi de Ministerul Justiţiei în programul Reforma în Justiţie.
Informaţia a fost furnizată de Ministerul Finanţelor Publice, care a făcut un calcul al tuturor dobânzilor plătite până în prezent în acest program. În urmă cu câteva zile Realitatea TV relata că timp de patru ani, Ministerul Justiţiei a reuşit să absoarbă un procent de 5% din împrumutul primit de la Banca Mondială. Vorbim de 110 milioane de euro ce trebuiau folosiţi în construirea şi modernizarea de instanţe. Anul viitor termenul limită expiră iar banii ar putea fi pierduţi. În tot acest timp însă, conform acordului, pentru cei 5% folosiţi am plătit o dobândă de 134 de mii de euro.
Comisionul plătit pentru suma neutilizată este însă de 10 ori mai mare şi anume 1, 3 milioane de euro.

Related posts

Leave a Comment