Un lup migrant, eroul noii premiere de la Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca găzduieşte joi, 24 mai, de la ora 18.00, premiera spectacolului „Lupul interzis”, realizat după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu. Spectacolul redă în stilul vechilor fabule – adresate în egală măsură celor mici şi celor mari – povestea celor care sunt nevoiţi să îşi părăsească locurile natale pentru o viaţă mai bună printre străini.

Povestea lupului cel rău nu mai este de actualitate. Lumea s-a schimbat, populaţia a îmbătrânit, tinerii au plecat pentru a găsi de lucru departe de casă… Apoi au apărut monştrii cu dinţi de fier şi cu lame de oţel, care au smuls unul după altul toţi copacii, iar crestele au devenit golaşe. Rămas singur într-un ţinut pustiit, Lupul, şi-a luat cu el câteva lucruşoare şi a plecat să-şi caute norocul, cum se spune la TV, într-o altă lume, într-o altă pădure.

 

„Este vorba de un lup care, gonind prin pădurea care îi era casă, din cauza defrişării şi nemaiavând nimic în jurul lui, emigrează. Trece marea, străbate ţinuturi după ţinuturi şi ajunge într-o favelă, la marginea unui oraş uriaş”, descrie Radu Dinulescu, regizorul spectacolului. „Povestea poate părea pentru cei mari, însă este creată ca o fabulă şi se poate adresa şi copiilor, asemeni celor ale lui Fontaine. Lucrăm cu Patrice Seiler şi colaborăm cu Institutul Francez din Cluj. Cei doi actori din spectacol vorbesc foarte bine franceza şi probabil va urma o premieră în toamnă şi în această limbă. Intenţionăm să îl prezentăm în 2019 şi la Avignon, probabil la Teatrul Atelier 44”, a spus Radu Dinulescu.

 

Ilustraţia muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaş. Distribuţia este alcătuită din actorii Adina Ungur şi Ionuţ Constantinescu.

 

Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Related posts

Leave a Comment