Un doctorul bucureştean a “îngropat” şase spitale din ţară

Guvernul le-a desfiintat, iar primariile le ingroapa. De parcă nu era suficient, spitalele inchise au devenit acum tinta inselatorilor. Un doctor din Bucuresti a pacalit mai multi primari din tara, care, acum un an, au ramas fara spitale. A facut contracte de asociere cu edilii, s-a angajat sa dea spitalul din nou in folosinta si acum se judeca cu toti.Intre doua rele, alegi raul cel mai mic. Si pe asta au mizat primarii din Ţăndărei, Ocna Mureş, Negreşti, Teaca, Anina şi Bozovici, sase spitale pe care doctorul Constantin Filip a pus mana. La Ţăndărei a actionat rapid. A aflat de nemultumirea primarului si in cateva zile i-a propus o afacere. Un contract de asociere prin participatiune. Entuziasmat, primarul a acceptat pe loc. A trecut hotararea prin Consiliul Local si cu ochii inchisi i-au dat doctorului tot.
În lipsa unor clauze clare, salariatii fostului spital au fost preluati de doctor. La cateva zile, oamenii au fost pusi pe liber, pe motiv ca primaria nu a dat bani de salarii, asa cum era stipulat in contract. E si cazul Mihaelei, o infirmieră care s-a trezit peste noapte fara serviciu.
Au inceput apoi acuzatiile. Doctorul Filip susţine că din spital s-au furat medicamente de 600 de milioane si ca primarul a vandut din aparatura. Primarul spune ca doctorul nu a respectat nicio clauza din contract. Asa ca treaba s-a stricat inainte sa inceapa sa functioneze.
Problemele au aparut in momentul in care a intervenit prefectul. El a cerut primarului sa revoce hotararea pentru ca nu fusese dat niciun anunt de intentie, prealabil publicat pe site ul SEAP, dar si pentru ca in Codul civil scrie clar ca primariile nu au dreptul sa desfasoare activitati comerciale .Abia acum, primarul a anulat in Consiliul local hotararea.
Doctorul Filip a luat foc şi a actionat in instant pe toata lumea. Intre timp, spitalul ramane sub administrarea doctorului, pana cand instantele vor da verdict de evacuare. Dupa aceeasi reteta a lucrat doctorul si la spitalul din Negreşti. Acolo, miza era si mai mare. Spitalul functiona de 5 ani, iar investitiile erau de peste doua milioane de lei. Plus aparatura foarte scumpa.

Related posts

Leave a Comment